English version

   
   
     
 
OM GRYPHON'S
 
     

Jag heter Cecilia Brunhoff Håkansson och jag har levt med norwichterrier sedan 1979, då mina föräldrar köpte sin första gemensamma hund. Jag fick min första norwichterrier 1984 och två år senare fick hon en kull med en valp i. Eftersom jag bara var 14 år fick Svenska kennelklubben ge mig dispens för att jag skulle kunna registrera mig som ensam uppfödare.

Jag har alltid varit intresserad av djur, speciellt hundar, och det var anledningen till att jag gick naturvetenskaplig linje med extra biologi i gymnasiet. Innan jag började min universitetsutbildning praktiserade jag hos Renée Sporre-Willes framgångsrika norwichterrierkennel under åtta månader. Jag har en Fil mag i biologi och en doktorsexamen i genetik från Lunds Universitet.

Min man P-O är inte formellt sett delägare i kenneln, men har en stor del i den praktiska skötseln. Vi bor tillsammans med våra två barn och tre norwichterrier i ett hus i byn Västra Ingelstad i Vellinge kommun.

 

Foto: Kenneth Brunhoff
   
 
 
 
 
VÅR "C-LINJE"
 
     

SE Ch Eyebright's Celest är vår stamtik och mamma, mormor eller mormorsmor till de norwichterrier som vi har idag. Mina föräldrar födde upp Celest och hon var en mycket duktig avelstik, precis som sin mamma SE Ch Cobby's Canterbury Bell. Eftersom alla våra valpar är ättlingar till Celest får de officiella namn på C.

 
   
Foto: Kenneth Brunhoff
   

Celests dotter Gryphon's Cleio har fem söner och två döttrar, fem av dem är champions. Cleio var Årets Avelstik i Sverige 2006 och 2007.

 
   
Foto: P-O Hakansson
     
Cleios dotter S & DK Ch KbhV-07 Gryphon's Clair de Lune föddes i mars 2005. Flisan fick sin första kull i 2007 med GB & S Ch Ragus Up'n'adam. Deras dotter AM/US Ch Gryphon's Chelsea Gem vann sin amerikanska championtitel i januari 2011. Flisan fick sin andra kull i mars 2012 med C.I.B SE & DK Ch Cobby's High Stakes. En av deras döttrar kommer att stanna kvar hos oss och förhoppningsvis fortsätta vår C-linje.
 
   
Foto: P-O Hakansson
 
 
 
 
UTSTÄLLNING
   
     
Vi har fött upp sju champions och en cert-vinnare.
     

SE Ch Gryphon's Cordelia
(Ch Cobby's Boizel Rosé x Ch Eyebright's Celest)
Cordelia blev vår första egenuppfödda champion när hon vann sitt tredje cert 1999.

En annan av Celests döttrar, Gryphon's Calliope (kullsyster till Cleio), har vunnit två cert.

 

Foto: Gudrun Håkansson
     

C.I.B NORD Ch Kbhv-03 Gryphon's Cassandra
(Ch Filipo x Gryphon's Cleio)
Molly vann 11 cert i Sverige, Danmark och Norge 2003-2004 och var Årets Vinstrikaste Norwichtik i Sverige 2004. Hon vann BIS på Svenska Norwichterrierklubbens utställning 2007 som dömdes av Renée Sporre-Willes. Molly är vår första Internationella Champion.

 

Foto: Cecilia Brunhoff Håkansson
     

SE & DK Ch Gryphon's Colin Chapman
(Ch Cobby's Harvington x Gryphon's Cleio)
Colin vann sina championtitlar 2006. Han var Bästa Hane på klubbutställningen 2007, endast slagen av sin halvsyster Cassandra som blev BIS.


 

Foto: P-O Håkansson
     
C.I.B SE & DK Ch KbhV-07 Gryphon's Clair de Lune
(Ch Cobby's French Connection x Gryphon's Cleio)
Flisan ställdes ut två gånger 2005, båda gångerna på terrierklubbsutställningar och båda gångerna slutade hon som BIS-valp! Hon blev vår fjärde uppfödda champion när hon vann sina första titlar 2007. Flisan är vår andra Internationella Champion.
 

Foto: P-O Håkansson
     

S & DK Ch Gryphon's Coventry Climax
(Ch Cobby's Harvington x Gryphon's Cleio)
Cooper blev champion 2007. Han var Bästa Hane 2:a efter sin kullbror Colin på klubbutställningen 2007.

 

Foto: P-O Hakansson
   
VDH & KFT Ch Gryphon's Cyrus
(Ch Filipo x Gryphon's Cleio)
Gryphon vann sina två tyska championat titlar 2008.
 

Foto: Cecilia Brunhoff Håkansson
     
AM/US Ch Gryphon's Chelsea Gem
(Ch Ragus Up'N'Adam x Ch Gryphon's Clair de Lune)
Kylie är vår sjunde och senaste egenuppfödda champion. Hon vann sin Amerikanska championtitel i januari 2011.